Meiltä Odoo Business Solutionsin (OBS Solutionsin) asiantuntijoilta kysytään aika usein mikä verkkokauppa-alusta on paras. Onko Odoon käyttämisessä järkeä, vai pitääkö ottaa alustaksi WooCommerce, Shopify tai vaikkapa vanha mestari Magento.
Odoolla on oma sisäänrakennettu verkkokauppa osana ERP:tä. Suomalaiset asiakkaat rakentavat verkkokauppansa kuitenkin useinmiten
Yksi Odoosta puuttuva sisäänrakennettu toiminto on suomalaisten maksujen käsittelyjärjestelmä. Onneksemme me OBS:llä olemme rakentaneet kattavat yhteydet Paytrailiin. Tässä ratkaisussa Odoo ei käsittele rahaliikennettä -- se on Paytrailin vastuulla. Työnjako helpottaa ja monipuolistaa tietojärjestelmän rakentamista.
Paytrailin raportti
Maksuvälittäjä Paytrailin "Verkkokauppa-alustat 2023" onkin mielenkiintoista luettavaa. Raportti tarjoaa kattavan analyysin suomalaisten verkkokauppiaiden kokemuksista eri alustoista. Raportti jakautuu kolmeen osaan: taustatiedot kyselyyn vastanneista kauppiaista, yleiset mielipiteet ja odotukset alustoista, sekä kokemukset viidestä eniten vastauksia saaneesta alustasta. Raportti on suunnattu sekä nykyisille että tuleville verkkokauppiaille, ja se pyrkii tarjoamaan tietoa eri alustoista käyttäjien kokemusten perusteella. Tärkeänä teemana on verkkokauppojen monimuotoisuus ja niiden erilaiset tarpeet, kuten kansainvälisyys, B2B-kauppa, ja digitaalisten tuotteiden myynti.
Koko raportin voi lukea Paytrailin verkkosivuilta: [Verkkokauppa-alustat 2023 | Paytrail].
Suomalaisille verkkokauppiaille tärkeitä tekijöitä verkkokaupan alustassa ovat käytettävyys, monipuoliset maksutavat, asiakaskokemus, helppo integroitavuus muihin järjestelmiin, sekä skaalautuvuus liiketoiminnan kasvaessa. Tärkeää on myös kyky käsitellä sekä B2C- että B2B-myyntiä ja tukea kansainvälistä myyntiä. Raportti korostaa myös alustan tarjoaman teknisen tuen merkitystä ja alustan joustavuutta vastata verkkokaupan erityistarpeisiin, kuten digitaalisten tuotteiden myyntiin tai erityisiin toimitustapoihin.
Suosituimmat verkkokauppa-alustat 2024
Suomalaisille verkkokauppiaille tärkeitä tekijöitä verkkokaupan alustassa ovat käytettävyys, monipuoliset maksutavat, asiakaskokemus, helppo integroitavuus muihin järjestelmiin, sekä skaalautuvuus liiketoiminnan kasvaessa. Tärkeää on myös kyky käsitellä sekä B2C- että B2B-myyntiä ja tukea kansainvälistä myyntiä. Raportti korostaa myös alustan tarjoaman teknisen tuen merkitystä ja alustan joustavuutta vastata verkkokaupan erityistarpeisiin, kuten digitaalisten tuotteiden myyntiin tai erityisiin toimitustapoihin.
Kotimaisten toimijoiden suosikit alustoiksi ovat seuraavat:
Suosituimmat verkkokauppa-alustat
Siltä varalta, että kuva ei toimi, tässä vielä data tekstinä:
WooCommerce 27 %
Joku muu 16 %
Shopify 14 %
MyCashFlow 9 %
Itse tehty 9 %
Vilkas ePages 6 %
Finqu 3 %
Adobe Commerce Magento 3 %
Prestashop 2 %
Fonecta kotisivukone 1 %
Flowwy 1 %
Ecwid 1 %
Oscar eCommerce 1 %
Shuriken 1 %
Hellewi 1 %
Bokun 1 %
Refox 1 %
Opencart 1 %
Alustaansa tyytyväisimmät asiakkaat löytyvät WooCommercelta (30 %), Shopifyltä (15 %), MyCashflowta (9 %) ja Vilkas ePagesilta (5 %). Myös oman alustan käyttäjistä tyytyväisiä löytyi (9 %).
WooCommerce ja Odoo
WooCommerce on suosittu verkkokauppa-alusta, jota käytetään monenlaisissa liiketoiminnoissa, kuten vaatteiden, elintarvikkeiden ja rakennustarvikkeiden myynnissä. Se on erityisen suosittu WordPress-käyttäjien keskuudessa sen yhteensopivuuden ja helpon muokattavuuden vuoksi.
WooCommerce tarjoaa käyttäjilleen monipuolisia muokkausmahdollisuuksia ja on integroitavissa erilaisiin taustajärjestelmiin. Yritykset, joilla on laajat ja monipuoliset tuotevalikoimat, arvostavat erityisesti alustan joustavuutta ja laajennettavuutta. WooCommerce sopii sekä suurille että pienille yrityksille, ja se tarjoaa hyvän alustan myös B2B-toiminnalle.
Odoon saa integroitua hyvin WooCommercen taustajärjestelmäksi. OBS:llä on tähän ratkaisuun hyvä kokemus.
Shopify ja Odoo
Shopify on suosittu verkkokauppa-alusta, joka sopii niin pienille kuin suurille yrityksille. Se on erityisen tunnettu helppokäyttöisyydestään ja skaalautuvuudestaan, mikä tekee siitä ihanteellisen aloitteleville yrittäjille sekä suurempia liikevaihtoja tekeville kaupoille.
Shopifyn käyttäjät kattavat laajan valikoiman tuotteita, kuten gourmet-herkkuja, vaatteita ja kauneudenhoitotuotteita. Alusta on aikaisemmin ollut suunnattu enemmän kuluttajakaupalle, mutta uusien päivitysten myötä se tarjoaa nyt myös ominaisuuksia B2B-myyntiin. Shopifyn kansainvälinen kaupankäynti on myös merkittävää, mikä lisää sen houkuttelevuutta monille kauppiaille.
Odoon saa integroitua hyvin Shopifyn taustajärjestelmäksi. OBS:llä on tähän ratkaisuun hyvä kokemus.
MyCashFlow ja Odoo
MyCashflow on suomalainen verkkokauppa-alusta, joka on tunnettu helppokäyttöisyydestään. Se sopii erinomaisesti aloitteleville kauppiaille, sillä kaupan voi rakentaa nopeasti ilman syvällistä teknistä osaamista. Alustaa käyttävät niin pienet kuin suuret yritykset, ja se tukee sekä fyysisten että digitaalisten tuotteiden, palveluiden ja tilausten myyntiä.
Myös kansainvälinen ja B2B-kauppa onnistuvat MyCashflow'lla, ja 67 % vastaajista kertoi myyvänsä yrityksille. Alusta on käytössä monenlaisissa liiketoiminnoissa, kuten käsityötuotteiden, kasvien ja liikuntapalveluiden myynnissä.
Odoon saa integroitua hyvin MyCashFlown taustajärjestelmäksi. OBS:llä on tähän ratkaisuun hyvä kokemus.
Yhteenveto
Odoo Business Solutions (OBS Solutions) integroi usein Odoo-verkkokaupan ERP-järjestelmän muihin alustoihin, kuten WooCommerceen, Shopifyhin ja MyCashflow'hun. Odoo tarjoaa kattavan ratkaisun verkkokauppaan, mutta suomalaiset maksujärjestelmät vaativat erillisen integraation, kuten OBS Solutionsin luoman Paytrail-yhteyden.
Paytailin julkaisema raportti "Verkkokauppa-alustat 2023" Paytraililta tarjoaa tietoa eri alustojen käyttäjäkokemuksista, mukaan lukien käytettävyys ja monipuolisuus. WooCommerce, Shopify ja MyCashflow ovat suosittuja vaihtoehtoja, joilla kaikilla on omat vahvuutensa erikokoisille yrityksille.
Koko bändi
yhdellä
softalla
Ota yhteyttä,
kerromme lisää Odoosta